Optimalizace extrakce celkových fenolů a flavonoidů u lociky seté – Martin Káda
Martin Káda
Bakalářská práce
Optimalizace extrakce celkových fenolů a flavonoidů u lociky seté
Optimization of methods for total phenolic content and flavonoids content in lettuce
Anotace:
Bakalářská práce se zabývala optimalizací extrakce rostlinných fenolů a flavonoidů v locice seté. Salát je známá listová zelenina patřící do velice druhově bohaté čeledi hvězdnicovitých. Běžně se pěstuje pro domácí potřebu i ve velkovýrobě. Z výživového hlediska salát obsahuje nenasycené mastné kyseliny, vlákninu, vitamin C, kyselinu listovou a fenolické sloučeniny. Všechny tyto látky jsou nutričně …víceAbstract:
Bachelor thesis deals with the optimization of the extraction of plant phenols and flavonoids in the lettuce. Lettuce is a well-known leafy vegetable that belongs to a very species-rich family of Asteraceae. It is grown on gardens but also in large-scale production. From a nutritional point of view, lettuce contains unsaturated fatty acids, fibre, vitamin C, folic acid and phenolic compounds. All these …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: PharmDr. Jan Kubeš, Ph.D.
- Oponent: František Hnilička, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KÁDA, Martin. \textit{Optimalizace extrakce celkových fenolů a flavonoidů u lociky seté}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/1kzxie/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Quantitative und qualitative Analyse der sekundären Präpositionen im Spektrum ausgewählter Texte
Michaela BENEŠOVÁ -
Occurrence of the cALAs gene in the BCCO Actinomycetes collection and cultivation improvements for the overproduction of secondary metabolites in soil associated Actinomycetes
Lisa PULFERER -
Genome analysis of Kutzneria sp. strain BCCO 10_1627 and detection of antifungal secondary metabolites
Linda JERNEJ -
Sekundární metabolity ovlivňující kvalitu potravin
Andrea Trnková -
Vliv mechanického odstranění vegetačního vrcholu na habitus a sekundární metabolity rostlin léčebného konopí.
Petr Kolín -
Využití metod fluorescenční spektrofotometrie v koloidní chemii
Jana Juříková -
Využití metod fluorescenční spektrofotometrie v koloidní chemii
Jana Juříková -
Cannabis sativa - objasnění vztahu mezi domnělými poddruhy
Kateřina Tejkalová
Název
Vložil
Vloženo
Práva