Aktuální problematika zpracování drobů do masných výrobků na tuzemském a světovém trhu – Vojtěch Sečkař
Vojtěch Sečkař
Bachelor's thesis
Aktuální problematika zpracování drobů do masných výrobků na tuzemském a světovém trhu
Current issue of using offal in meat products in the Czech Republic and worldwide market
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá aktuální problematikou zpracování drobů do masných výrobků jak na českém, tak i na světovém trhu. Droby jsou získávány při jatečné úpravě těla hospodářských zvířat a vyrábí se z nich různé pokrmy či masné výrobky. Jejich spotřeba pro lidskou výživu však dlouhodobě klesá, což má poté vliv na udržitelnost masného průmyslu. Kvůli sníženému zájmu trhu o méně populární droby …viacAbstract:
This bachelor's thesis deals with the current issue of processing offal into meat products both on the Czech and world market. Offal is obtained from the carcass of live-stock and is used to produce various dishes or meat products. However, their use for human consumption has been declining in the long term, which then affects the sustainability of the meat industry. Due to less market demand in unpopular …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedúci: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SEČKAŘ, Vojtěch. \textit{Aktuální problematika zpracování drobů do masných výrobků na tuzemském a~světovém trhu}. Online. Bakalárska práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/1le5jl/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Using a solar drier for preparation of traditional Vietnamese beef jerky
Jan Staš -
Španělské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (masné výrobky)
Klára HUDCOVÁ -
České masné výrobky - sortiment a hodnocení jakosti
Petra Lahodová -
Speciální masné výrobky
Natálie Komárková -
Technologie výroby tradičních vařených masných výrobků a požadavky na jejich jakost
Kristýna Klimšová -
Vývoj alternativních produktů k tradičním masným výrobkům
Hynek Řeháček -
International Legal Framework for the Regulation of Misleading Advertising of Dietary Supplements on Social Media: Consumer Protection and Prevention of Nutrition Misinformation
Tereza Bártová -
Consumer Trends and Lifestyle
Candittah Wayua Muthoka