Zhodnocení využívání různých druhů tuků ve veřejném stravování – Bc. Tereza Švíková
Bc. Tereza Švíková
Master's thesis
Zhodnocení využívání různých druhů tuků ve veřejném stravování
Assessing the use of different types of fats in public catering
Abstract:
Nadbytečná konzumace tuků s nevhodným složením mastných kyselin může vést ke zvýšenému riziku vzniku metabolického syndromu, kardiovaskulárních onemocnění, diabetu mellitu 2. typu či obezitě. Cílem bylo zjistit, jaké tuky jsou běžně používané na různé kulinární úpravy pokrmů v zařízeních veřejného stravování. Metoda zjišťování probíhala formou dotazníkového šetření. Dotazováno bylo 203 zařízení veřejného …moreAbstract:
Excessive consumption of fat with inappropriate fatty acid composition may lead to an increased risk of developing metabolic syndrome, cardiovascular disease, type 2 diabetes or obesity. The goal was to find out what fats are commonly used to prepare meals in public eating establishments. The survey was carried out in the form of a questionnaire. 203 public eating establishments (school canteens, employee …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Monika Sabolová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠVÍKOVÁ, Tereza. \textit{Zhodnocení využívání různých druhů tuků ve veřejném stravování}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/1mn5r0/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka
Lucia Balleková -
Význam cis/trans-nenasycených mastných kyselin ve výživě člověka
Lucie Figallová -
Nenasycené mastné kyseliny ve stravě hospitalizovaných pacientů
Veronika KONHEFROVÁ -
Obsah trans-nenasycených mastných kyselin ve vybraných potravinářských výrobcích
Klára Nohynková -
Inhibice oxidace lipidů během smažení pomocí přírodních antioxidantů
Alena Bulínová -
Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média
Aneta Blažková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights