Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity – Bc. Tereza HONYSZOVÁ
Bc. Tereza HONYSZOVÁ
Master's thesis
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Evaluation of coffee and coffee substitute beverages from the perspective of sensory and antioxidant properties
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo zhodnocení vybraných druhů káv a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a chemických vlastností se zaměřením na antioxidační vlastnosti a polyfenolické látky. Diplomová práce byla rozdělena do dvou částí. První teoretická část se zabývá pěstováním a zpracováním kávy, konzumací kávových a kávovinových nápojů, legislativním vymezením této problematiky. Dále …moreAbstract:
The aim of the thesis was to evaluate selected coffee and coffee substitutes in terms of sensory properties and chemical properties with a focus on antioxidant properties and polyphenolic substances. The thesis was divided into two parts. The first, theoretical part, deals with the cultivation and processing of coffee, consumption of coffee and coffee substitutes, legislative definition of this issue …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2024
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jan Bedrníček, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HONYSZOVÁ, Tereza. \textit{Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture and Technology. 2024. Available from: https://theses.cz/id/1n0dcz/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
HONYSZOVÁ, Tereza. Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity. České Budějovice, 2024. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Agriculture and TechnologyMaster programme / field:
Quality and Processing of Agricultural Products / Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda -
Analýza kozích jogurtů po mikrobiologické a chemické stránce včetně antioxidační aktivity
Lenka Kocourková -
Využití antioxidační aktivity rostlin čeledi hluchavkovitých v potravinách a výživě
Diana Chrpová -
Polyfenoly v kávě
Katsiaryna Kharytonava -
Screening polyfenolů v kávě
Anežka Skarková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses 1n0dcz 1n0dcz/2
22/4/2024