Bc. Jakub Svoboda

Diplomová práce

Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté

Determination of Polyphenols and Antioxidant Activity in Yerba Mate Extracts
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo v teoretické ásti shrnout poznatky o yerba maté, týkající se produkce suroviny, pZípravy a konzumace, chemického slo~ení a zdravotních benefitp a mo~ných rizik. Cílem praktické ásti bylo pZipravit vodné výluhy pZi dvou odlibných teplotách a v nich stanovit obsah polyfenolp a celkové antioxida ní aktivity. Vedlejbím cílem bylo pZipravené nálevy a také suché vzorky podrobit …více
Abstract:
Regarding the theoretical part, the aim of the master thesis was to summarize the knowledge about yerba mate concerning the production of the raw material, preparation and consumption, chemical composition and health benefits, and possible consummation risks. The aim of the practical part was to prepare aqueous solutions at two different temperatures and to determine the polyphenol content and total …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Svoboda, Jakub. Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -