Zkoumání míry podobnosti kuchyní euroasijského kontinua – Kateřina KOUDELKOVÁ
Kateřina KOUDELKOVÁ
Bakalářská práce
Zkoumání míry podobnosti kuchyní euroasijského kontinua
Exploring the similarities between the cuisines of the Euro-Asian continuum
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je zjistit do jaké míry jsou si kuchyně euroasijského kontinua podobné. Tuto podobnost se snažím dokázat na základě podobnosti s tradičním českým pokrmem, který se nazývá vepřo-knedlo-zelo. Součástí je také původ základních surovin tohoto pokrmu. Práce se dále zaměřuje na čínskou a českou kuchyni. Na základě analýzy vybraných receptů se snažím prokázat podobnost, popřípadě …víceAbstract:
This bachelor thesis aims to find out to what extent the cuisines of the Eurasian continuum are similar. I am trying to prove this based on similarity with the traditional Czech dish, roast pork with dumplings and cabbage. The origin of the basic ingredients of this dish is also included. The thesis also focuses on Chinese and Czech cuisine. Based on the analysis of selected recipes I try to demonstrate …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Kateřina Šamajová
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOUDELKOVÁ, Kateřina. Zkoumání míry podobnosti kuchyní euroasijského kontinua. Olomouc, 2022. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Čínská filologie / Čínská filologie / Ekonomicko-manažerská studia
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva