Kvalitativní parametry kryokonzervovaného hřebčího ejakulátu s přídavkem specifické proteinové frakce semenné plazmy – Bc. Veronika Ištvaníková
Bc. Veronika Ištvaníková
Master's thesis
Kvalitativní parametry kryokonzervovaného hřebčího ejakulátu s přídavkem specifické proteinové frakce semenné plazmy
Qualitative parameters of cryopreserved stallion ejaculate with addition of specific protein fraction from seminal plasma
Anotácia:
Cílem diplomové práce je ověřit hypotézu, že přídavek heparin vázající proteinové frakce semenné plazmy k ejakulátu před zamrazením, zvýší kvalitu rozmrazeného ejakulátu. Ejakulát byl odebrán standardním způsobem od šesti hřebců. Spermie byly naředěny kryokonzervačním ředidlem. Jednotlivé proteinové frakce byly přidávány k naředěným spermiím ve třech koncentracích 150, 250 a 500 μg/ml. Takto připravené …viacAbstract:
The goal of this thesis is to verify the hypothesis that the addition of heparin binding protein fraction of seminal plasma to ejaculate before freezing will increase the quality of thawed ejaculate.Ejaculate was collected in a standard way from six stallions. The spermatozoa were diluted with cryopreservative diluent. The individual protein fractions were added to the diluted spermatozoa in three …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Jiří Šichtař, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
IŠTVANÍKOVÁ, Veronika. \textit{Kvalitativní parametry kryokonzervovaného hřebčího ejakulátu s~přídavkem specifické proteinové frakce semenné plazmy}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/1r0nvk/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Biotechnology / Reproduction Biotechnology
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva