Historie, původ a charakteristika technologicky významných kvasinek – Mgr. Katarína Krescanková
Mgr. Katarína Krescanková
Bakalářská práce
Historie, původ a charakteristika technologicky významných kvasinek
History, origin and characteristic of technologically important yeasts
Abstract:
This thesis deals with the yeast of the genus Saccharomyces, including its origin and history of use. Saccharomyces genus originated probably from Kluyveromyces genus, as well as new species of genus are originated probably by the hybridisation process. The complex of Saccharomyces sensu stricto with an emphasis on technology, used by tribes, is described here briefly. Greater attention is paid to …víceAbstract:
Bakalářská práce se věnuje kvasinkám rodu Saccharomyces včetně jejich původu a historie využívání. Rod Saccharomyces pravděpodobně vznikl z rodu Kluyveromyces, nové druhy v rámci rodu potom pravděpodobně procesem hybridizace. Stručně je zde popsán komplex Saccharomyces sensu stricto s důrazem na technologicky využívané kmeny. Větší pozornost je věnována rovněž struktuře buňky kvasinek a jejím fyziologickým …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2013
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/vkc0s/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 17. 6. 2013
- Vedoucí: Mgr. Jana Čmielová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Experimentální biologie / Speciální biologie