Perspektivy vývoje, výroby a aplikace želatiny do játrových paštik – Bc. Tereza Novotná
Bc. Tereza Novotná
Master's thesis
Perspektivy vývoje, výroby a aplikace želatiny do játrových paštik
Perspectives of development, production and application of gelatin in liver pâtés
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá studiem výroby a aplikací želatiny z kuřecího kostního odpadu po strojním oddělování masa pomocí demineralizace kolagenu a enzymatické předúpravy. Želatina je aplikována v koncentraci 0,0; 0,5 a 1,0 % do játrových paštik, které odpovídají sortimentu krájitelných paštik.Abstract:
This diploma thesis deals with the study of the production and application of gelatin from chicken bone waste after mechanical separation of meat using collagen demineralization and enzymatic pretreatment. Gelatin is applied in a concentration of 0,0; 0,5 and 1,0% to liver pâtés, which correspond to the range of slicable pâtés.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Novotná, Tereza. Perspektivy vývoje, výroby a aplikace želatiny do játrových paštik. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Food Technology / -
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti náhrady NaCl ve sterilovaných kuřecích játrových paštikách
Michaela Smolková -
Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky
Veronika Zbrožková -
Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků
Markéta Pirunčíková -
Želatina - vlastnosti, metody charakterizace a její použití v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
Lenka HRDOVÁ -
Příprava a hodnocení polymerních filmů obsahujících kolagen a derivát celulosy II
Veronika Šalajková -
Rybí kolagen jako netradiční surovina pro přípravu želatina hydrolysátu
Barbora Nesládková -
3D tisknutý kolagen I se zahrnutými kmenovými buňkami
Anna Talakvadze -
Kolagen, nový induktor rezistence u rostlin?
Iveta MIKOLÁŠOVÁ