Hodnocení pečiva ve vztahu k jakostním ukazatelům pšenice – Barbora Veselá
Barbora Veselá
Diplomová práce
Hodnocení pečiva ve vztahu k jakostním ukazatelům pšenice
Properties in Relation to Baking Quality of Wheat Indicators
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo stanovit jakostní charakteristiku zrna, těsta a pečiva u vybraných odrůd ozimé pšenice sklizené v roce 2014 a zjistit, jakým způsobem ovlivňuje stav bílkovino-škrobového komplexu zrna zpracování těsta a kvalitu pekařských výrobků. Ke stanovení bylo použito 12 odrůd ozimé pšenice z různých skupin pekařské jakosti E, A, B, C, které byly pěstovány konvenčním a ekologickým …víceAbstract:
The aim of this diploma work was to predict the characteristics of grain, dough and baked goods using specific varieties of winter wheat harvested in 2014. Then to determine how it affectes the state of protein-starch complex in the grain and how it influences the production of dough and the quality of baked goods. To assess the goal of the thesis here were used twelve winter wheat cultivars from different …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VESELÁ, Barbora. \textit{Hodnocení pečiva ve vztahu k jakostním ukazatelům pšenice}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/1rvn96/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy
Markéta KYPTOVÁ -
Hodnocení kvality vybraných odrůd pšenice ozimé na základě reologických analýz
Zuzana KYSELÁKOVÁ -
Mlynářská a pekařská jakost pšenice s barevným zrnem
Adéla Břeňová -
Vliv intenzifikačních vstupů (předplodina, odrůda, hnojení) na tvorbu výnosu, výnos a jakost ozimé pšenice
Ondřej Fröhlich -
Jakost a zpeněžování pšenice na trhu
Karel Dittrich -
Vliv agrotechnických zásahů, lokality a ročníku na výnos a jakost ozimé pšenice
Jaroslav Herzán -
Vliv agrotechniky pšenice ozimé na výnos a jakost zrna
Jana Lattonová -
Vyhodnocení efektu vláčení na zaplevelenost, výnosové parametry a jakost pšenice špaldy.
Jaroslav BERÁNEK
Název
Vložil
Vloženo
Práva