Tomáš Macek
Bakalářská práce
Biogenní aminy v potravinách
Biogenic amines in foods
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou biogenních aminů, vyskytujících se v potravinách. Je zde popsán vznik biogenních aminů, jejich charakteristika, faktory ovlivňující obsah biogenních aminů, toxické účinky z hlediska lidského zdraví a také odbourávání organismem. Dále se práce zaměřuje na výskyt biogenních aminů v jednotlivých potravinách, jsou zde popsány i mikroorganismy, které se podílejí …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with an issue of biogenic amines ocurring in food. It describes of biogenic amines formation, charakteristics, factors influencing their content, toxic effects on human health and also their degradation in the human body. Then the thesis focuses on biogenic amines occurrence in various types of food. It also describes microorganisms which are involved in biogenic amines formation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biogenic amines in beer
Anton Girda -
Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines
Richardos-Nikolaos SALEK -
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Marketingový výzkum trhu bezlaktózových potravin; Marketing research of lactose-free foods
Simona Valášková -
Potraviny nového typu
Vít Markovič -
Convenience foods
Růžena Krutilová -
Celozrnné potraviny ve výživě člověka
Kateřina Kořínková
Název
Vložil
Vloženo
Práva