Káva versus biologicky účinné látky – Martina Burková
Martina Burková
Bakalářská práce
Káva versus biologicky účinné látky
Coffee versus Biologically Active Substances
Anotace:
Bakalářská práce s názvem "Káva versus biologicky účinné látky" se v úvodní části zabývá charakteristikou kávovníku, jeho druhy a pěstováním. Následuje popis jednotlivých kroků technologického zpracování kávových zrn, druhů káv a možností přípravy kávy. Dále je popsáno chemické složení surové i pražené kávy. Jsou rozepsány jednotlivé složky obsažené v kávě, zejména kofein. V následující části práce …víceAbstract:
The bachelor thesis titled "Coffee versus Biologically Active Substances" deals with the characteristics of coffee, coffee varieties and cultivationin the initial part, which is followed by a description of the individual steps of the technological processing of coffee beans, varieties of coffee and coffee preparation options. The thesis then describes the chemical composition of raw and roasted coffee …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Determination of Biologically Active Substances in Matcha with Regard to its Digestibility
Marie Přidalová -
Vysokokapacitní skríning biologicky účinných látek pomocí testů na buněčných liniích
Kristýna DOSTÁLOVÁ -
Biologicky aktivní fenolické látky v drobném ovoci.
Lenka LAXOVÁ -
Pěstování Ostropestřece mariánského (Silybum marianum L. Gaertn.). Obsah biologicky aktivních látek a jejich využití
Pavel HOFÍREK -
Vliv ošetření elicitory na obsah některých biologicky aktivních látek ve vybrané rostlině
Jindřich PETR -
Desorpce/ionizace biologicky aktivních látek ve volně prodejných léčivých přípravcích
Tereza MATUŠŮ -
Stabilita biologicky aktivních látek květenství bezu černého (Sambucus nigra L.) při zpracování
Renata SUCHÁ -
Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn
Barbora Martincová
Název
Vložil
Vloženo
Práva