Strava obyvatel dolního Chodska o svátečních příležitostech v minulosti a přítomnosti – Monika BENEDIKTOVÁ
Monika BENEDIKTOVÁ
Bakalářská práce
Strava obyvatel dolního Chodska o svátečních příležitostech v minulosti a přítomnosti
The Diet of lower Chod Area Residents during Feasts in Past and Presence
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje stravě dolních Chodů při svátečních příležitostech. Práce je rozdělena do několika částí. První část se zabývá jídlem a antropologií jídla. Ve druhé části je popis stravy při svátcích na Chodsku. Ve třetí části je předběžné zjištění toho, jak dolní Chodové slaví svátky ve spojitosti s jídlem dnes.Abstract:
The Bechelor thesis deal with diet of lower Chod area residents during feast occasions. This work is dividend into three parts. The first part is about food and antropology of food. In the second part we can find description of diet during feast in Chod area. In the third part is preparative research of food and celebration of lower Chod area residents at present.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2016
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2016
- Vedoucí: PhDr. Tereza Šlehoferová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BENEDIKTOVÁ, Monika. \textit{Strava obyvatel dolního Chodska o svátečních příležitostech v minulosti a přítomnosti}. Online. Bakalářská práce. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta filozofická. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/1us930/.
Jak správně citovat práci
BENEDIKTOVÁ, Monika. Strava obyvatel dolního Chodska o svátečních příležitostech v minulosti a přítomnosti. Plzeň, 2016. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta filozofická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta filozofickáVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI
Fakulta filozofickáBakalářský studijní program / obor:
Antropologie / Sociální a kulturní antropologie
Práce na příbuzné téma
-
Stravovací zvyky ve vybraných náboženstvích
Jana Zajíčková -
Jídlo a stolování v kinematografii Jiřího Menzela
Jan Rec -
Udržitelnost a jídlo (plýtvání jídlem dětmi: případová studie předškolního zařízení)
Anna Roháčková -
Někdo maluje květiny a ženy, aby si mohl opatřit co nejvíce jídla.A někdo maluje jídlo, aby mohl ženě koupit květiny.
Katarína KOVÁČOVÁ -
Krajina k jídlu a jídlo v krajině i veřejném prostoru
Tereza Nová -
Krajina k jídlu a jídlo v krajině i veřejném prostoru.
Apolena Jirásková -
Jídlo jako cesta k interkulturní výchově
Barbora Kučerová -
Jídlo jako předmět a prostředek uměleckého vyjádření
Jakub Nachtigal