Role food stylingu v současných stravovacích návycích – Bc. Kristýna Šteffelová
Bc. Kristýna Šteffelová
Diplomová práce
Role food stylingu v současných stravovacích návycích
The role of food styling in current eating habits
Anotace:
Diplomová práce pojednává o současných stravovacích návycích a jejích negativních vlivech, jakými jsou fast food, jídlo jako prožitek a přibližuje tzv. comfort food. Dále podává ucelený výklad o tom, jak výživa může pomoci zlepšit zdraví a bojovat proti nemocem, jako je obezita. V neposlední řadě přibližuje nové vědní disciplíny, jimiž jsou neurogastronomie a gastrofyzika, které poodkrývají, co a z …víceAbstract:
The diploma thesis discusses current eating habits and their negative influences such as fast food, food as an experience and describes comfort food. It also gives a comprehensive interpretation of how nutrition can help improve health and combat diseases such as obesity. Last but not least, it brings to mind the new scientific disciplines of Neurogastronomy and Gastrophysics, which reveal what and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 4. 2021
Identifikátor:
https://is.vsfs.cz/th/dhdxw/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2021
- Vedoucí: Ing. Pavel Rosenlacher
- Oponent: Mgr. Michal Tomčík, PhD.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola finanční a správníVysoká škola finanční a správní
Magisterský studijní program / obor:
Marketingová komunikace / Marketingová komunikace
Práce na příbuzné téma
-
Food styling jako součást marketingu
Lenka Maršálková -
Food styling a nákupní rozhodovací proces zákazníka
Kristýna Šteffelová -
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Výživa po amputaci DKK
Kateřina Zemanová -
Výživa pacientů v intenzivní péči
Andrea Ondrášková -
Domácí umělá výživa u malnutričních onkologických pacientů
Michaela Vajdová -
Optimální výživa s ohledem na různé skupiny obyvatelstva
Petr Janeček