Vliv pH a teploty na změnu zeta potenciálu vybraných proteinů – Marek HUĎA
Marek HUĎA
Bachelor's thesis
Vliv pH a teploty na změnu zeta potenciálu vybraných proteinů
Influence of pH and temperature on zeta potential of selected proteins
Abstract:
V této bakalářské práci byla zkoumána závislost teploty a pH na zeta potenciálu a velikosti částic vodných roztoků proteinů. Měření probíhalo na přístroji, který pro měření zeta potenciálu používá kombinaci dvou metod, kterými jsou Laserová dopplerová velocimetrie (LDV) a elektroforéza. Pro měření velikosti částic byla použita metoda Dynamického rozptylu světla (DLS). Úprava pH byla realizována manuálně …moreAbstract:
In this bachelor thesis there was investigated a dependence of pH and temperature on zeta potential and particle size of liquid solutions of proteins. The measurement were done on instrument which combines two methods to determine the zeta potential: Laser Doppler Velocimtery (LDV) and Electrophoresis. There was used a technique called Dynamic Light Scattering (DLS) to determine the particle size. …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Marta Bukáčková
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
HUĎA, Marek. Vliv pH a teploty na změnu zeta potenciálu vybraných proteinů. Ostrava, 2018. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Chemistry / Chemistry