Hodnocení antifungální aktivity esenciálních olejů prostřednictvím vybraných laboratorních metod – Bc. Viola KRATOCHVÍLOVÁ
Bc. Viola KRATOCHVÍLOVÁ
Master's thesis
Hodnocení antifungální aktivity esenciálních olejů prostřednictvím vybraných laboratorních metod
Abstract:
V současné době je využití antifungální aktivity esenciálních olejů při skladování zeleniny a potravin stále sledovanějším a zkoumanějším tématem. Antifungální účinky esenciálních olejů nabízí možnost prodloužení trvanlivosti potravin a snížení ztrát způsobených houbami a jinými mikroorganismy. Jedná se o přírodní látky, které pro člověka ani životní prostředí nejsou toxické. V poslední době zaznamenávají …moreAbstract:
The utilization of the antifungal activity of essential oils in the storage of vegetables and food is becoming an increasingly monitored and researched topic currently. The antifungal effects of essential oils offer the possibility of extending the shelf life of food and reducing losses caused by fungi and other microorganisms. These are natu-ral substances that are non-toxic to humans or the environment …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2024
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Ing. Kristýna Perná, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KRATOCHVÍLOVÁ, Viola. \textit{Hodnocení antifungální aktivity esenciálních olejů prostřednictvím vybraných laboratorních metod}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture and Technology. 2024. Available from: https://theses.cz/id/1vojnb/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KRATOCHVÍLOVÁ, Viola. Hodnocení antifungální aktivity esenciálních olejů prostřednictvím vybraných laboratorních metod. České Budějovice, 2024. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Agriculture and TechnologyMaster programme / field:
Agroecology / Agroecology - Specialization Organic Agriculture
Theses on a related topic
-
Vliv pH vody na kvalitu levandulového oleje získaného\nl{} hydrodestilací
Monika Vokálová -
Biologická aktivita extraktů z Alliaria petiolata
Andrey Satornik -
Konzervanty v kosmetice a jejich aktivita
Ivana Kolářová -
Antimikrobiální účinky Tea tree oleje
Kateřina PODJUKLOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Folders
Files
Bulánová, L.
23/4/2024