Jan Szmek
Bachelor's thesis
Přírodní zdroje karotenoidů ve výživě nosnic
Natural carotenoids in hen nutrition
Abstract:
Význam chovu nosnic spočívá v produkci vajec. Z hlediska kvality je pro zjednodušeně hodnotící spotřebitelskou veřejnost nejdůležitějším znakem sytost zbarvení žloutku. Preference sytosti žloutku se v rámci jednotlivých států výrazně liší. Proto se do krmných směsí pro drůbež často přidávají přírodní, nebo syntetické pigmenty – karotenoidy. Tato bakalářská práce se ve své literární rešerši zaměřuje …moreAbstract:
The significance of laying hens breeding lies in egg production. From the point of view of quality, for the simply evaluating consumers, the intensity of yolk colour is the most important sign. Preference of this intensity varies considerably in each state. That is the reason why the natural or synthetic pigments – carotenoids are often added to poultry feed. This bachelor´s thesis in its literary …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: prof. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SZMEK, Jan. \textit{Přírodní zdroje karotenoidů ve výživě nosnic}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/1w52ha/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Karotenoidy a jejich funkce ve vyšších rostlinách
Marta Frťalová -
Mouční červi ve výživě nosnic
Karina Janíková -
Využití vápníku u nosnic
Barbora Trávníčková -
Palmový tuk
Michaela Krupková -
Kokosový tuk
Izabela Vojsovičová -
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Martina Nejedlíková -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
Přispívá skutečně mléčný tuk k rozvoji aterosklerózy?
Martina Otáhalová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights