Návrh doporučených dávek potravin pro vybranou skupinu obyvatelstva – Bc. Michaela MACHÁČOVÁ
Bc. Michaela MACHÁČOVÁ
Diplomová práce
Návrh doporučených dávek potravin pro vybranou skupinu obyvatelstva
Proposal of recommended food rations for select group of population
Anotace:
Cílem práce bylo navrhnout doporučené dávky potravin pro vybranou skupinu obyvatel. Východiskem byly jídelní lístky sestavené pro muže a ženy ve věku 19-59 let, které vypracovali studenti UTB Zlín. Shromážděná data byla vyhodnocena pomocí aritmetického průměru, mediánu a směrodatné odchylky. Takto získané hodnoty spotřeby vybraných skupin potravin byly porovnávány s doporučenými dávkami potravin pro …víceAbstract:
The aim of this thesis was to propose recommended food rations for selected category of the population. Starting point were nutrition plans made for men and women from 19 to 59 years old by students of UTB Zlín. Collected data were evaluated by arithmetic mean, me-dian and standard deviation. These values of consumption for selected food groups were compared with recommended food rations of soldiers …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor:
15049
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MACHÁČOVÁ, Michaela. Návrh doporučených dávek potravin pro vybranou skupinu obyvatelstva. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Statistická analýza vývojových tendencí ve spotřebě potravin s ohledem na alternativní výživové směry
Kamila Mrkusová -
Řízení stravování a bojových dávek potravin v Armádě České republiky
Kamila Eliášová -
Návrh doporučených dávek potravin pro vybrané skupiny obyvatel
Eliška PŠENČÍKOVÁ -
Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech.
Eliška PŠENČÍKOVÁ -
Návrh doporučených dávek potravin pro vybrané skupiny obyvatel
Eliška PŠENČÍKOVÁ -
Sledování nutriční kvality školních obědů a hodnocení pestrosti jídelního lístku na vybrané základní škole
Anna PLOJHAROVÁ -
Ekonomické a nutriční hodnocení vybraných školních zařízení
Petr ILČÍK -
Hodnocení nutriční kvality školních obědů a sledování stravovacích návyků a jejich změn u studentů víceletého gymnázia
David HAVEL