Kvalitativní vlastnosti kuřecí šunky – Bc. Tomáš Dostál
Bc. Tomáš Dostál
Diplomová práce
Kvalitativní vlastnosti kuřecí šunky
Qualitative properties of chicken ham
Anotace:
Tato práce se zabývá vlivem přídavku různých druhů hydrokoloidů na kvalitativní vlastnosti kuřecích šunek, zkoumán je i vliv fosfátu. Praktická část se věnuje výrobě dvou sad modelových vzorků kuřecích šunek s použitím různých druhů hydrokoloidů, přičemž u jedné sady byl použit fosfát, u druhé zcela eliminován. U vzorků byly provedeny analýzy: pH, hmotnostních ztrát během tepelného ošetření, reologických …víceAbstract:
This paper deals with the effect of the addition of different types of hydrocolloids on the qualitative properties of chicken hams, the effect of phosphate is also investigated. The practical part is devoted to the production of two sets of model samples of chicken hams using different types of hydrocolloids, with phosphate used in one set and completely eliminated in the other. The samples were analyzed …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Dostál, Tomáš. Kvalitativní vlastnosti kuřecí šunky . Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Vliv složení na vybrané vlastnosti čokolády
Kristýna Hósová -
Vliv vibrací na funkční vlastnosti modelových mléčných systémů
Tomáš Gryger -
Vliv přídavku bílkovin na vlastnosti mléčných dezertů
Jana Putalová -
Vybrané vlastnosti modelových systémů mléka obsahujících ternární směsi fosforečnanových a citronanových solí
Richardos-Nikolaos Salek -
Vliv aplikace fosforečnanů a nízkoesterifikovaného pektinu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů
Barbora VOLDÁNOVÁ -
Analýza hmotnostních ztrát po technologickém zpracování drůbežího masa
Diana Mráziková -
Analýza fytopatogenů pomocí hmotnostní spektrometrie
Jana BEINHAUER -
Analýza ztrát hmotnosti při gastronomické úpravě hovězího masa
Pavel Hoňka