Bc. Kateřina Valchářová

Diplomová práce

Testování ochranných kultur při výrobě sýrů s cílem potlačit mikrobiální kontaminaci

Testing protective cultures in cheese production to suppress microbial contamination
Anotace:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologickým hodnocením vyrobených vzorků sýrů, které ve své struktuře obsahovaly potravinářské ochranné kultury. Literární část diplomové práce je věnována obecnému popisu mléka jako hlavní složky pro výrobu sýrů, zejména jeho složení. Další část přehledu je zaměřena na mikrobiologii sýrů, specifikovány jsou technologicky významné i patogenní mikroorganismy. Poslední …více
Abstract:
The diploma thesis deals with the microbiological evaluation of manufactured cheese samples that contained food protective cultures in their structure. The literary part of the thesis is devoted to a general description of milk as the main ingredient for cheese production, especially its composition. The next part of the overview is focused on the microbiology of cheeses, technologically important …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
  • Oponent: Michal Kosař, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Technologie potravin