Vliv mastných kyselin v krmné dávce prasat na kvalitu hřbetního tuku. – Bc. Lucie Humeni
Bc. Lucie Humeni
Diplomová práce
Vliv mastných kyselin v krmné dávce prasat na kvalitu hřbetního tuku.
Influence of fatty acids in the feed of pigs on the quality of back fat.
Anotace:
Vliv mastných kyselin v krmné dávce prasat na kvalitu hřbetního tuku Souhrn Vepřové maso je důležitou složkou lidské stravy po celém světě. Nejcennější součástí jatečně upraveného těla prasete jsou maso a tuk. Tuky a oleje řadíme mezi důležité složky lidské stravy, neboť mají vysokou energetickou hodnotu. Profil mastných kyselin ve vepřovém mase může ovlivnit lidské zdraví. Zaměření na povahu …víceAbstract:
Influence of fatty acids in the feed of pigs on the quality of back fat Summary Pork is an important component of the human diet in the whole world. The most valuable parts of a pig's carcass are meat and fat. Fats and oils are important components of the human diet because they have a high energy value. The fatty acid character of pork can affect human health. Focusing on the nature of the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
- Oponent: Michaela Englmaierová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HUMENI, Lucie. \textit{Vliv mastných kyselin v~krmné dávce prasat na kvalitu hřbetního tuku.}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/1yl8y2/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Výživa zvířat a dietetika
Práce na příbuzné téma
-
Vliv přídavku oleje na kvalitu tuku u prasat
Štěpán Zajíček -
Sledování oxidační stability hřbetního tuku ve vztahu ke zdroji nenasycených mastných kyselin v krmné dávce
Pavla Bezděková -
Kvalita masa prasat s rozdílným genotypem
Michaela Trojanová -
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Iva Jiříková -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Tuk a mastné kyseliny v čokoládě
Simona Pešková -
DNA polymorfizmy genu pro receptor CD36 a ovlivnění chuti pro mastné kyseliny
Matěj Dorda -
Nenasycené mastné kyseliny
Zdeněk Brunclík
Název
Vložil
Vloženo
Práva