Metody měření cukernatosti v potravinářství – Hana Krišová
Hana Krišová
Bakalářská práce
Metody měření cukernatosti v potravinářství
Methods of measuring sugar content in food industry
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá metodami, pomocí kterých lze měřit obsah cukrů v potravinářství.Popisuje principy a postupy vybraných metod a měřidla vhodná pro tyto metody. U jednotlivých měřidel je vysvětleno, na jakém fyzikálním principu pracují. V další části jsou popsané metody měření cukernatosti aplikovány na konkrétní vzorky. Byly vybrány potravinářské provozy, ve kterých je možné se s měřením …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with methods by which it is possible to measure the sugar content in the food industry.It describes principles and procedures of selected methods and gauges suitable for these methods. Individual meters are explained on what physical principle they work on.In the next section, the described methods of measuring sugar content are applied to specific samples. Food processing …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Fyzikální principy přenosových médií v oblasti počítačových sítí
Martin Hátaš -
Fyzikální principy solárních panelů a jejich použití pro solární zdroje
František Holaň -
Principy měření výšky hladin
Jakub Skrutek -
Principy lokalizace a měření polohy živých a neživých objektů v prostoru.
Denny Idehen -
Fyzikální principy a výpočetní metody magneticky levitovaných systémů
Jaromír ROZENBERG -
Zařízení pro detekci kovů a jejich principy\nl{}
Petr VANĚK -
Měření tělesného složení za pomoci BIA možnosti použití rozdílných přístrojů a přístupů
Kristina Mrázová -
Vliv rizikových meteorologických faktorů na výnos a cukernatost révy vinné
Veronika Nováková