Výskyt biogenních aminů a polyaminů ve zrajících sýrech po ukončení doby spotřeby – Klára VODEHNALOVÁ
Klára VODEHNALOVÁ
Diplomová práce
Výskyt biogenních aminů a polyaminů ve zrajících sýrech po ukončení doby spotřeby
Content of biogenic amines and polyamines in expired ripening cheeses
Anotace:
Cílem této práce bylo sledovat výskyt biogenních aminů a polyaminů ve vybraných typech zrajících sýrů a zhodnocení jejich obsahů od uplynutí doby spotřeby. Obsah biogenních aminů a polyaminů ve vybraných vzorcích byl sledován poslední den data spotřeby, týden po uplynutí doby spotřeby, dva týdny po uplynutí doby spotřeby a po čtyřech týdnech od uplynutí doby spotřeby.Abstract:
The aim of this thesis was to observe the occurrence of biogenic amines and polyamines in selected types of ripening cheeses and to assess the content of the materials since the expiration date. Content of biogenic amines and polyamines in chosen samples was monitored last day of the expiration date, a week after the expiration date, two weeks after the expiration date, and after four weeks from the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2012
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VODEHNALOVÁ, Klára. \textit{Výskyt biogenních aminů a polyaminů ve zrajících sýrech po ukončení doby spotřeby}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/1yxmfx/.
Jak správně citovat práci
VODEHNALOVÁ, Klára. Výskyt biogenních aminů a polyaminů ve zrajících sýrech po ukončení doby spotřeby. Č. Budějovice, 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Provozně podnikatelský obor
Práce na příbuzné téma
-
Vliv receptury a délky zrání na obsah biogenních aminů ve zrajících sýrech
Adéla Trusinová -
Vliv bakterie Lacticaseibacillus casei na redukci biogenních aminů ve vybraných mléčných produktech
Klára Sigmundová -
Srovnání obsahu biogenních aminů v českých a slovinských organických vínech
Klára Vlachovská -
Sledování úbytku laktózy při výrobě a zrání přírodního sýra pomocí HPLC-RI
Adéla Jarošová -
Analýza fortifikovaných čerstvých sýrů pomocí HPLC
Zuzana Beránková -
Vliv receptury a délky zrání na obsah biogenních aminů ve zrajících sýrech
Adéla Trusinová
Název
Vložil
Vloženo
Práva