Vliv způsobu mrazení na kvalitu vepřového masa – Vendula Svobodová
Vendula Svobodová
Bachelor's thesis
Vliv způsobu mrazení na kvalitu vepřového masa
Impact of freezing on the quality of meat
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na ověření metodiky pro určování kvality masa v závislosti na způsobu jeho mrazení, zejména na vaznost, barvu a texturu. V první části práce jsou shrnuty poznatky o stavbě masa a jeho chemickém složení, dále pak o jeho senzorických a technologických vlastnostech, jako je barva, textura a vaznost, neboť tyto vlastnosti jsou sledovanými v praktické části této práce. …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on verification of methodology for determination of meat quality in dependence on its freezing, especially on binding, color and texture. The first part of the thesis summarizes the knowledge about the construction of the meat and its chemical composition, as well as its sensory and technological properties, such as color, texture and viscosity, as these properties are …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SVOBODOVÁ, Vendula. \textit{Vliv způsobu mrazení na kvalitu vepřového masa}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/1zf7t5/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Animal Science / Animal Science
Theses on a related topic
-
Zahrada v zimě – Struktura a textura v zahradní a krajinné tvorbě
Kateřina Hronová -
Struktura a textura v zahradní a krajinné tvorbě
Kateřina Hronová -
Popis textury a barvy cereálních výrobků s nutričním přínosem
Kateřina Horynová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights