Ing. Petra Šilarová
Bakalářská práce
SPME vonných látek
SPME of fragrances
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá extrakcí vonných látek. Nejprve jsou popisovány vlastnosti vonných látek rostlinného a syntetického původu. Dále se věnuje jednotlivým extrakčním technikám a hlavní část je zaměřena na mikroextrakci tuhou fází SPME vonných látek.Abstract:
This bachelor thesis deals with the extraction of fragrances. Firstly, it describes properties of fragrances of vegetable and synthetic origin. Secondly, it discusses various extraction techniques. The main part of the thesis is devoted to the solid phase microextraction (SPME) of fragrances.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 8. 2012
- Vedoucí: Ing. Aleš Eisner, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šilarová, Petra. SPME vonných látek. Pardubice, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím \nl{}vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází
Lucie Jiroutková -
Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované\nl{} mikroextrakce tuhou fází
Pavla Adámková -
Analýza profilu těkavých látek máku setého s využitím mikroextrakce tuhou fází
Michaela Martínková -
Optimalizace metody mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení perzistentních polutantů
Petr Hykyš -
Využití techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při forenzním šetření kvality vybraných potravin
Lucie Pelantová -
Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME)
Jakub Tomáško -
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek chmele
Hana Štefanová -
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu aromaprofilu piva
Dominika Šuhajová