Bc. Edita Vavrečková

Diplomová práce

Vliv vybraných esenciálních olejů na bakterie s dekarboxylázovou aktivitou

Effect of Selected Essential Oils on Bacteria with Decarboxylase Activity
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na sledování antimikrobních účinků tymolu, karvakrolu, skořicového aldehydu, eugenolu a linaloolu na bakterie s dekarboxylázovou aktivitou. Tyto látky patří k významným funkčním složkám esenciálních olejů. Pomocí mikrodiluční metody byly stanovovány minimální inhibiční koncentrace bakterií rodu Lactococcus, Enterococcus, Proteus a Salmonella, za použití funkčních složek …více
Abstract:
The diploma thesis is focused on monitoring of the antimicrobial effects of thymol, carvacrol, cinnamon aldehyde, eugenol and linalool on bacteria with decarboxylase activity. These substances belong to the important functional components of essential oils. The minimum inhibitory concentration of Lactococcus, Enterococcus, Proteus and Salmonella were determined by the microdilution method, using the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Pavel Pleva, PhD.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vavrečková, Edita. Vliv vybraných esenciálních olejů na bakterie s dekarboxylázovou aktivitou. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin