Tereza Fendrychová
Bachelor's thesis
Segmentace na trhu bezlepkových potravin
Gluten-free Food Market Segmentation
Abstract:
Tato bakalářská práce má za cíl segmentaci trhu bezlepkových potravin v České republice. V první (teoretické) části práce bude představena tématika týkající se nákupního chování spotřebitelů a segmentace trhu. Dále se bude zaměřovat na samotné onemocnění, jeho historii, projevy, popis lepku a jeho výskytu, přiblížení výrobců bezlepkových potravin na domácím i zahraničním trhu, značení těchto potravin …moreAbstract:
The thesis aims to describe the market segmentation of gluten-free products in the Czech Republic. The theoretical part of the thesis introduces topics related to consumer behavior and market segmentation. A brief description of the disease, its history, manifestations, description of gluten and its occurrence, gluten-free producers in the domestic and foreign markets, gluten-free product labeling …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 12. 2021
Identifier:
https://vskp.vse.cz/eid/85043
Thesis defence
- Date of defence: 17. 1. 2022
- Supervisor: Tomáš Sadílek
- Reader: Jitka Volfová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/85043
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bachelor programme / field:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Mezinárodní obchod
Theses on a related topic
-
Segmentace trhu bezlepkových protravin
Anna Gruberová -
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Srovnání náročnosti nákupního procesu a dostupnosti běžných potravin proti potravinám bezlepkovým
Martina Štěpařová -
Bezlepkové potraviny jako součást alternativních směrů výživy
Petra Marášková -
Vyhodnocení dostupnosti základních potravin pro osoby s poruchami stravování (celiakie)
Katarína Petrášková -
Bezpečnostní rizika celozrnných bezlepkových potravin se zaměřením na výskyt tropanových alkaloidů
Radka VRZALOVÁ -
Nutriční hodnocení přirozeně bezlepkových potravin ve stravě celiaka
Alexandra KOČANOVÁ -
Potraviny pro zvláštní výživu
Tereza Smětalová