Význam pšenice pro výživu a zdraví člověka – Kristýna Najmanová
Kristýna Najmanová
Bachelor's thesis
Význam pšenice pro výživu a zdraví člověka
Importance of wheat for Nutrition and Human Health
Abstract:
Pšenice je jednou z nejdůležitějších a nejvýznamnějších plodin na výrobu potravin. Existuje mnoho výrobků, které jsou z pšenice vyrobeny a které patří do běžného každodenního stravování lidí. Její pěstování je na rozsáhlejším území a produkce mnohem častější, než je to u jiných obilovin. Z výživového hlediska je velmi hodnotná, slouží jako zdroj energie a obsahuje živiny důležité pro fungování lidského …moreAbstract:
Wheat is one of the most important and most significant crops for food. There are many products made from wheat and belonging to the normal everyday eating people. Its cultivation is on a larger area and production much more common than it is for the other cereals. From a nutritional point of view is very valuable, it serves as a source of energy and contains nutrients essential for the functioning …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
- Reader: Ilona Hálová, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NAJMANOVÁ, Kristýna. \textit{Význam pšenice pro výživu a zdraví člověka}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/2373v5/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Celiakie
Kateřina Křížková -
Analýza střevního mikrobiomu a stanovení lepkových peptidů u pacientů s celiakii
Barbora Štefíková -
Bezlepková dieta - realita v obchodech zdravé výživy
Veronika BLAŽKOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights