Lucie CHRVALOVÁ
Bachelor's thesis
Výroba škrobů a jejich využití v průmyslu
Production of starches and their utilization in industry
Abstract:
Práce se zabývá vlastnostmi a výrobou nativních škrobů. Hlavně tedy výrobou bramborového, pšeničného a kukuřičného škrobu. Dále je podrobně popsáno složení škrobnatých rostlin a jejich nároky na pěstování. Práce se zaměřuje i na jiné, méně známé škroby. Popsána je i současná situace českého škrobárenského průmyslu. Zabývá se důležitostí škrobu, její budoucností a perspektivním využíváním tohoto obnovitelného …moreAbstract:
The thesis deals with the features and production of wet starches, mainly with the production of potato, wheat and corn starch. The structure of starch-containing plants and their growing demands are described here. The thesis focuses also on other lesser-known starches. The present situation of Czech starch industry is mentioned as well. The thesis deals further with the importance of starch and its …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 5. 2009
Accessible from:: 28. 5. 2009
Identifier:
12781
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2009
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
CHRVALOVÁ, Lucie. Výroba škrobů a jejich využití v průmyslu. Uherské Hradiště, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu
Hana Dočekalová -
Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu
Hana Dočekalová -
Modifikované škroby jako perspektivní hydrogely pro agrochemické využití
Lukáš Němeček -
Modifikované škroby a jejich využití v potravinářském průmyslu
Adéla BLAŽKOVÁ -
Využití vodovazných aditiv (škroby, soja, hydrokoloidy) při výrobě masných výrobků z pohledu legislativního, chemického a technologického
Marcela LOSOVÁ -
Příprava modifikovaných škrobů pomocí enzymové hydrolýzy za použití reaktivní extruze
Martina Rudišarová -
Vliv fyzikálních a chemických parametrů na funkčnost nativních škrobů
Nikola Kamenská -
Biodegradace termoplastifikovaného škrobu modifikovaného různými typy plniv
Dana Rouchalová