Zpracování vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren. – Bc. Petra Berčíková
Bc. Petra Berčíková
Diplomová práce
Zpracování vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren.
Processing of Collagen by-products from Poultry Farms.
Anotace:
Diplomová práce je rozdělena do dvou částí, na část teoretickou a experimentální. Teoretická část charakterizuje vedlejší živočišné produkty a popisuje nakládání s nimi. Dále je popsáno využití želatin a hydrolyzátů v potravinářském, fotografickém a farmaceutickém průmyslu. Experimentální část se zabývá využitím drůbežích běháků pro extrakci želatin (případně hydrolyzátů) po předchozím opracování proteolytickým …víceAbstract:
The diploma thesis is divided into two parts - theoretical and experimental. The theoretical part deals with characterization of animal by-products and describes usual treatment of this material. Usage of gelatines and hydrolysates in food, photographic, pharmaceutical in-dustry is depicted. The experimental part is concerning usage of chicken feet for gelatines extraction (eventually hydrolysates …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2016
Zveřejnit od: 4. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Berčíková, Petra. Zpracování vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren.. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Inženýrství polymerů
Práce na příbuzné téma
-
Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu
Jakub Dvořák -
Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty
Radek Adam Strauch -
Valorizace odpadních hovězích kostí na přírodní produkty s přidanou hodnotou pomocí vysokotlakých technologií
Nikol Krusberská -
Nakládání s vedlejšími živočišnými produkty
Lukáš Kaňuščák -
Bezpečnost přepravy vedlejších živočišných produktů
Kateřina Slabá -
Využití vedlejších živočišných produktů na přípravu probiotických preparátů pro psy
Marek Solanský -
Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže
Petr Mrázek -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková