Bc. Eva Achbergerová

Master's thesis

Sulfonované azosloučeniny substituované 1-adamantylem: syntéza a studium komplexace s cyklodextriny

Sulphonated Azo Dyes Bearing Adamantane Moiety: Synthesis and Study of Binding Properties toward Cyclodextrins
Abstract:
Náplní této diplomové práce byla syntéza série sulfonovaných azosloučenin s adamantanovým motivem a studium jejich komplexace s cyklodextriny. V návaznosti na bakalářskou práci byly nejprve připraveny další aromatické aminy substituované 1-adamantylem, jako výchozí látky pro nové azosloučeniny. Charakteristika připravených látek byla provedena prostřednictvím běžných metod strukturní analýzy (IR, EI …more
Abstract:
This work is focused on the synthesis of sulphonated azo dyes bearing andamantane moiety and study of their inclusion complexes with cyclodextrins. Following the bachelor thesis, diverse primary aromatic amines as starting substances for the preparation of new class of sulphonated azo dyes, were prepared. The structure of all synthesized compounds was confirmed using spectral methods (e.g. IR, ESI …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2013
Accessible from:: 14. 5. 2013

Thesis defence

  • Date of defence: 10. 6. 2013

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Achbergerová, Eva. Sulfonované azosloučeniny substituované 1-adamantylem: syntéza a studium komplexace s cyklodextriny. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2013

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 14. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Chemistry and Chemistry of Bioactive Substances