Vliv přídavku nutričně významných složek na vybrané vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků – Bc. Simona HONESOVÁ
Bc. Simona HONESOVÁ
Master's thesis
Vliv přídavku nutričně významných složek na vybrané vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků
The effect of addition of nutritionally desirable ingredients on selected properties of fermented dairy products
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo určení vhodných rostlinných antioxidantů do fermentovaných mléčných produktů a posouzení jejich vybraných chemických a senzorických vlastností. Literární část se zaměřuje na jogurty, jejich obohacování a na vliv přídavku rostlinných antioxidantů. Experimentální část se zabývala analýzou vybraných ukazatelů plodů drobeného ovoce a džemů z nich vyrobených, analýzou vybraných …moreAbstract:
The aim of this Master's thesis was to determine appropriate plant antioxidants added to fermented milk products and analyse selected chemical and sensory properties. The literary part focuses on yoghurts, their enrichment and the effects of plant antioxidants. The experimental part dealt with the analysis of selected indicators of fruits and jams made of them and the analysis of selected indicators …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HONESOVÁ, Simona. \textit{Vliv přídavku nutričně významných složek na vybrané vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture and Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/253q04/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
HONESOVÁ, Simona. Vliv přídavku nutričně významných složek na vybrané vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků. České Budějovice, 2022. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Agriculture and TechnologyMaster programme / field:
Quality and Processing of Agricultural Products / Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Dotační politika v mléčném sektoru - Program školní mléko
Eva Rychlíková -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda -
Využití antioxidační aktivity rostlin čeledi hluchavkovitých v potravinách a výživě
Diana Chrpová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Folders
Files
Bulánová, L.
21/4/2022