Vliv přídavku nutričně významných složek na vybrané vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků – Bc. Simona HONESOVÁ
Bc. Simona HONESOVÁ
Diplomová práce
Vliv přídavku nutričně významných složek na vybrané vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků
The effect of addition of nutritionally desirable ingredients on selected properties of fermented dairy products
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo určení vhodných rostlinných antioxidantů do fermentovaných mléčných produktů a posouzení jejich vybraných chemických a senzorických vlastností. Literární část se zaměřuje na jogurty, jejich obohacování a na vliv přídavku rostlinných antioxidantů. Experimentální část se zabývala analýzou vybraných ukazatelů plodů drobeného ovoce a džemů z nich vyrobených, analýzou vybraných …víceAbstract:
The aim of this Master's thesis was to determine appropriate plant antioxidants added to fermented milk products and analyse selected chemical and sensory properties. The literary part focuses on yoghurts, their enrichment and the effects of plant antioxidants. The experimental part dealt with the analysis of selected indicators of fruits and jams made of them and the analysis of selected indicators …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HONESOVÁ, Simona. \textit{Vliv přídavku nutričně významných složek na vybrané vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/253q04/.
Jak správně citovat práci
HONESOVÁ, Simona. Vliv přídavku nutričně významných složek na vybrané vlastnosti fermentovaných mléčných výrobků. České Budějovice, 2022. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Dotační politika v mléčném sektoru - Program školní mléko
Eva Rychlíková -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda -
Využití antioxidační aktivity rostlin čeledi hluchavkovitých v potravinách a výživě
Diana Chrpová
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Složky
Soubory
Bulánová, L.
21. 4. 2022