Studium fenolických látek hroznů révy vinné – Ing. Michal Kumšta
Ing. Michal Kumšta
Disertační práce
Studium fenolických látek hroznů révy vinné
Study of the Phenolic Compouns in Grape
Anotace:
Jádrem předkládané práce je šest publikací věnujících se fenolickým látkám ve víně a hroznech.V literárním přehledu jsou popsány hlavní skupiny fenolických látek vyskytujících se v hroznech a ve víně z nich vyrobených. Jsou popsány hydroxybenzoové a hydrxyskořicové kyseliny, stilbeny, flavan-3-oly, flavonoly a anthokyany. Uvedena je též jejich syntéza v bobulích révy vinné. Dále jsou popsány reakce …víceAbstract:
At the center of the presented work is six publications devoted to phenolic substances in wine and grapes. In the literary review are written main groups of phenolic substances found in grapes and wines made from them. In the topic are hydroxybenzoic and hydroxyscinnamic acids, stilbenes, flavan-3-ols, flavonols and anthocyanins. There is also mentioned theirs synthesis in grape berries. Reactions …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví