Optimalizace technologických podmínek získávání želatiny z vedlejších bílkovinných produktů z drůbežáren – Bc. Petr Mrázek
Bc. Petr Mrázek
Diplomová práce
Optimalizace technologických podmínek získávání želatiny z vedlejších bílkovinných produktů z drůbežáren
Optimising of Technological Conditions of Extracting Gelatin from Poultry Protein by-Products.
Anotace:
V teoretické části se zaměřte na vedlejší produkty maso-zpracujících závodů a na možnosti jejich zpracování; popište výrobu a využití želatin. V praktické části posuďte možnosti zpracování vybraných vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren biotechnologickým procesem na želatiny, studujte vliv vybraných technologických podmínek na účinnost procesu; charakterizujte připravené želatiny. Výsledky zpracujte …víceAbstract:
The theoretical part will focus on the by-products of the meat-handlers factories and processing functions; describe the production and use of gelatin. In the practical part of the judge handling capabilities of selected secondary collagen products from poultry biotechnology process on gelatins, study the effect of selected technological conditions on process efficiency; Characterize the prepared gelatin …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MRÁZEK, Petr. \textit{Optimalizace technologických podmínek získávání želatiny z vedlejších bílkovinných produktů z drůbežáren}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/2619ir/.
Jak správně citovat práci
Mrázek, Petr. Optimalizace technologických podmínek získávání želatiny z vedlejších bílkovinných produktů z drůbežáren. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Inženýrství polymerů
Práce na příbuzné téma
-
Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty
Jan Daněk -
Kontrola jakostních parametrů experimentálního masného výrobku za použití vedlejších produktů vzniklých po zpracování vlašských ořechů
Michaela Graciasová -
Rybí kolagen jako netradiční surovina pro přípravu želatina hydrolysátu
Barbora Nesládková