Ing. Lukáš Červinka

Disertační práce

Vliv kombinace účinků teploty a ASVK uplatňovaných v technologii výroby vín na jeho chemickou a senzorickou kvalitu

Effects of Different Vinification Technologies and Yeasts on the Qualitative Parameters and Sensory Properties of Wines
Anotace:
Vedle kvalitní suroviny – hroznů mohou výslednou kvalitu vín zcela zásadním způsobem ovlivnit technologické podmínky uplatňované v rámci vinařského provozu. Jedná se o kvašení moštů pomocí autochtonních nebo aktivních (selektovaných) vinných kvasinek, různou délku a teplotu uplatňovanou při maceraci a následně teplotou v průběhu kvasného procesu (15 ºC a 19 ºC). Hlavním přínosem těchto měření bude …více
Abstract:
Instead of quality raw material – grapes, the quality of wines can be fundamentally influenced by the technological conditions applied in the wine making process. It is the fermentation of musts by using the autochthonous or active (selected) wine yeast and also different temperature applied during fermentation process (15 ºC and 19 ºC). The main aim of this study is to propose an optimal procedure …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 11. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Patrik Burg, Ph.D.
  • Oponent: Kamil Prokeš, Ph.D., Ing., Lubomír Lampíř, externi, Antonín Jelínek, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Doktorský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví