Vliv vykrvení na kvalitu masa kapra obecného (Cyprinus carpio) – Bc. Michal KUBÍK
Bc. Michal KUBÍK
Master's thesis
Vliv vykrvení na kvalitu masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
Anotácia:
Cílem práce bylo otestovat vliv vykrvení na kvalitativní parametry u kapra obecného. Pro posouzení vlivu vykrvení na barvu filet bylo použito spektrofotometrické měření. Senzorické hodnocení probíhalo dle standardů ISO 8529 za pomoci vyškolených pracovníků FROV JU. Hodnocení probíhalo na syrových a vařených vzorcích. K hodnocení mikrobiologického kažení byla použita horizontální metoda stanovení celkového …viacAbstract:
The aim of this study was to test the influence of bleeding on the flesh quality of common carp. For the assessment of the influence of bleeding on the colour, spectrophotometrical measuring was used. The sensory quality was evaluated to an ISO 8529 standard by a trained staff member of the Institute of Aquaculture and Protection of Water. Both raw and cooked samples were evaluated. Microbiological …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Jan Mráz, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KUBÍK, Michal. \textit{Vliv vykrvení na kvalitu masa kapra obecného (Cyprinus carpio)}. Online. Diplomová práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Fisheries and Protection of Waters. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/28m8n9/.
Jak správně citovat práci
KUBÍK, Michal. Vliv vykrvení na kvalitu masa kapra obecného (Cyprinus carpio). Č. Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Fisheries and Protection of WatersMaster programme / odbor:
Agricultural Specialization / Rybářství a ochrana vod
Práce na příbuzné téma
-
Rybí maso jako rozšíření sortimentu pro výrobu masných výrobků
Marie Nevrklová -
Určení živočišného původu a typu zpracování rybího masa
Filip Souček -
Možnosti zpracování masa ryb pro regionální výrobce a technologické vyhodnocení takového masného výrobku
Kristýna Klimšová -
Hodnocení výtěžnosti při zpracování dravých druhů sladkovodních ryb
Daniel Pasz -
Ryba v českém školním stravování
Karolína Brožová -
Česká ryba v kuchyni
Kateřina Veselá -
Ryba v české gastronomii
Veronika Hradilíková -
Demografický vývoj populace ve městě Tábor
Miroslav Ryba
Názov
Vložil
Vložené
Práva