Bc. Kateřina Havlíčková

Master's thesis

Využití kvasinek Kluyveromyces marxianus při fermentaci syrovátky

The Use of \kur{Kluyveromyces Marxianus} during Whey Fermentation
Anotácia:
Tato diplomová práce je zaměřena na oblast v problematice využití kvasinek Kluyveromyces marxianus při fermentaci syrovátky, přesněji na stanovení úbytku laktózy při fermentaci syrovátky pomocí dvou kmenů kvasinek Kluyveromyces marxianus. Průběh fermentace byl sledován v syrovátce o dvou koncentracích (3 a 5 g-100 g-1) při třech inkubačních teplotách (20, 28 a 35 °C). Úbytek laktózy byl analyzován …viac
Abstract:
This thesis is focused on the using of Kluyveromyces marxianus during fermentation of whey. Specifically, this thesis is focused on determining of the lactose decrease during fermentation of whey using two strains of yeast Kluyveromyces marxianus. The process of fermentation was monitored in whey at two concentrations (3 and 5 g-100 g-1) and at three incubation temperatures (20, 28 and 35 °C). The …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Zuzana Bubelová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Havlíčková, Kateřina. Využití kvasinek Kluyveromyces marxianus při fermentaci syrovátky. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology

Práce na příbuzné téma