Využití kvasinek Kluyveromyces marxianus při fermentaci syrovátky – Bc. Kateřina Havlíčková
Bc. Kateřina Havlíčková
Master's thesis
Využití kvasinek Kluyveromyces marxianus při fermentaci syrovátky
The Use of \kur{Kluyveromyces Marxianus} during Whey Fermentation
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na oblast v problematice využití kvasinek Kluyveromyces marxianus při fermentaci syrovátky, přesněji na stanovení úbytku laktózy při fermentaci syrovátky pomocí dvou kmenů kvasinek Kluyveromyces marxianus. Průběh fermentace byl sledován v syrovátce o dvou koncentracích (3 a 5 g-100 g-1) při třech inkubačních teplotách (20, 28 a 35 °C). Úbytek laktózy byl analyzován …moreAbstract:
This thesis is focused on the using of Kluyveromyces marxianus during fermentation of whey. Specifically, this thesis is focused on determining of the lactose decrease during fermentation of whey using two strains of yeast Kluyveromyces marxianus. The process of fermentation was monitored in whey at two concentrations (3 and 5 g-100 g-1) and at three incubation temperatures (20, 28 and 35 °C). The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Zuzana Bubelová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HAVLÍČKOVÁ, Kateřina. \textit{Využití kvasinek Kluyveromyces marxianus při fermentaci syrovátky}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/28rtuk/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Havlíčková, Kateřina. Využití kvasinek Kluyveromyces marxianus při fermentaci syrovátky. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology