Využití kvasinek Kluyveromyces marxianus při fermentaci syrovátky – Bc. Kateřina Havlíčková
Bc. Kateřina Havlíčková
Diplomová práce
Využití kvasinek Kluyveromyces marxianus při fermentaci syrovátky
The Use of \kur{Kluyveromyces Marxianus} during Whey Fermentation
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na oblast v problematice využití kvasinek Kluyveromyces marxianus při fermentaci syrovátky, přesněji na stanovení úbytku laktózy při fermentaci syrovátky pomocí dvou kmenů kvasinek Kluyveromyces marxianus. Průběh fermentace byl sledován v syrovátce o dvou koncentracích (3 a 5 g-100 g-1) při třech inkubačních teplotách (20, 28 a 35 °C). Úbytek laktózy byl analyzován …víceAbstract:
This thesis is focused on the using of Kluyveromyces marxianus during fermentation of whey. Specifically, this thesis is focused on determining of the lactose decrease during fermentation of whey using two strains of yeast Kluyveromyces marxianus. The process of fermentation was monitored in whey at two concentrations (3 and 5 g-100 g-1) and at three incubation temperatures (20, 28 and 35 °C). The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Havlíčková, Kateřina. Využití kvasinek Kluyveromyces marxianus při fermentaci syrovátky. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin