Mikroorganismy kontaminující nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny (smoothie) – Bc. Nela Keresztesová
Bc. Nela Keresztesová
Master's thesis
Mikroorganismy kontaminující nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny (smoothie)
Microorganisms contaminating fresh fruit and vegetable drinks (smoohtie)
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na mikroorganismy kontaminující nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny určené k přímé spotřebě. Teoretická část se zaměřuje na technologie výroby ovocných a zeleninových šťáv a nejčastější způsoby konzervace. Další část práce je zaměřena na mikrobiální kontaminaci (bakterie, plísně, kvasinky a mykotoxiny). V experimentální části se tato práce zabývá mikrobiologickou analýzou …moreAbstract:
The diploma thesis is focused on microorganisms contaminating drinks from fresh fruits and vegetables intended for direct consumption. The theoretical part focuses on technologies for the production of fruit and vegetable juices and the most common methods of preservation. Another part of the work is focused on microbial contamination (bacteria, fungi, yeasts and mycotoxins). In the experimental part …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KERESZTESOVÁ, Nela. \textit{Mikroorganismy kontaminující nápoje z~čerstvého ovoce a~zeleniny (smoothie)}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2021. Available from: https://theses.cz/id/29rwq1/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Mikrobiální kontaminace vajec v různých systémech ustájení
Eliška Nemrichová -
Vliv mikrobiální kontaminace na kvalitu povrchových vod v České republice
Barbora Srcháčková -
Mikrobiální kontaminace snídaňových cereálních výrobků
Kateřina Kořínková -
Mikrobiální kontaminace koření v hlášení RASFF
Andrea TOMISOVÁ -
Hodnocení mikrobiální kontaminace u různých druhů medů
Marie Hubinková -
Mikrobiální kontaminace v archivních depozitářích
Nicole Petrů -
Vyhodnocení mikrobiální kontaminace audiovizuálních materiálů kultivačními a molekulárně-biologickými technikami
Nikola Lisá -
Microbial contamination and preservation of selected cultural heritage in the Czech Republic
Tereza Branyšová