Bc. Nela Keresztesová

Diplomová práce

Mikroorganismy kontaminující nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny (smoothie)

Microorganisms contaminating fresh fruit and vegetable drinks (smoohtie)
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na mikroorganismy kontaminující nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny určené k přímé spotřebě. Teoretická část se zaměřuje na technologie výroby ovocných a zeleninových šťáv a nejčastější způsoby konzervace. Další část práce je zaměřena na mikrobiální kontaminaci (bakterie, plísně, kvasinky a mykotoxiny). V experimentální části se tato práce zabývá mikrobiologickou analýzou …více
Abstract:
The diploma thesis is focused on microorganisms contaminating drinks from fresh fruits and vegetables intended for direct consumption. The theoretical part focuses on technologies for the production of fruit and vegetable juices and the most common methods of preservation. Another part of the work is focused on microbial contamination (bacteria, fungi, yeasts and mycotoxins). In the experimental part …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta