Mikroorganismy kontaminující nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny (smoothie) – Bc. Nela Keresztesová
Bc. Nela Keresztesová
Diplomová práce
Mikroorganismy kontaminující nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny (smoothie)
Microorganisms contaminating fresh fruit and vegetable drinks (smoohtie)
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na mikroorganismy kontaminující nápoje z čerstvého ovoce a zeleniny určené k přímé spotřebě. Teoretická část se zaměřuje na technologie výroby ovocných a zeleninových šťáv a nejčastější způsoby konzervace. Další část práce je zaměřena na mikrobiální kontaminaci (bakterie, plísně, kvasinky a mykotoxiny). V experimentální části se tato práce zabývá mikrobiologickou analýzou …víceAbstract:
The diploma thesis is focused on microorganisms contaminating drinks from fresh fruits and vegetables intended for direct consumption. The theoretical part focuses on technologies for the production of fruit and vegetable juices and the most common methods of preservation. Another part of the work is focused on microbial contamination (bacteria, fungi, yeasts and mycotoxins). In the experimental part …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiální kontaminace vajec v různých systémech ustájení
Eliška Nemrichová -
Vliv mikrobiální kontaminace na kvalitu povrchových vod v České republice
Barbora Srcháčková -
Mikrobiální kontaminace snídaňových cereálních výrobků
Kateřina Kořínková -
Mikrobiální kontaminace koření v hlášení RASFF
Andrea TOMISOVÁ -
Hodnocení mikrobiální kontaminace u různých druhů medů
Marie Hubinková -
Vyhodnocení mikrobiální kontaminace audiovizuálních materiálů kultivačními a molekulárně-biologickými technikami
Nikola Lisá -
Mikrobiální kontaminace v archivních depozitářích
Nicole Petrů -
Microbial contamination and preservation of selected cultural heritage in the Czech Republic
Tereza Branyšová