Lucia Klačmanová

Bakalářská práce

Vybrané aditívne látky a ich toxikologické zhodnotenie

Vybrané aditivní látky a jejich toxikologické zhodnocení
Anotace:
V této bakalářské práci je řešená problematika zabývající se potravinářskými aditivními látkami a jejich využití ve výrobě. V první části práce jsou aditivní látky rozdělené podle aktuální legislativy. Další část práce je zaměřená na aditivní látky významné z toxikologického hlediska. Jsou zdůrazněné skupiny antioxidantů, konzervačních činidel, barviv a sladidel. V následující části jsou řešené legislativní …více
Abstract:
This bachelor thesis looks at the use of food additives and their use in food manufacturing. The first part groups additives according to the current legislation. Further section looks at additives from the toxicological point of view. The emphasis is put on antioxidants, conservatives, colourants and sweeteners. The next part deals with legislation on both Czech and European level. It briefly covers …více
Abstract:
V tejto bakalárskej práci je riešená problematika zaoberajúca sa potravinárskymi aditívnymi látkami a ich používaní vo výrobe. V prvej časti práce sú aditívne látky rozdelené podľa aktuálnej legislatívy. Ďalšia časť práce je zameraná na aditívne látky významné z toxikologického hľadiska. Zdôraznené sú skupiny antioxidantov, konzervačných činidiel, farbív a sladidiel. V nasledujúcej časti sú riešené …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin