Kristýna Madarászová

Bakalářská práce

Použití aromatických rostlin při výrobě vína

The use of Aromatic Plants in Wine Production
Anotace:
Použití léčivých, aromatických a kořeninových rostlin je známé již dávno před naším letopočtem. Tyto rostliny ovlivňují nejen chutě, ale i aromatické vjemy jídel. Možnosti, jak získat významné užitečné látky z těchto rostlin, je celá řada, například macerace, vylouhování, pomocí nálevu, extrahováním a dalších. Cílem práce bylo zjistit, zda vybrané aromatické rostliny ovlivní celkový charakter vín s …více
Abstract:
The use of medicinal, aromatic and spice plants has been known since ancient time. These plants influence not only flavors but also the aromatic perceptions of foods. These are various methods to extract significant beneficial compounds from these plants, such as maceration, infusion, decoction, extraction and others. The aim of this study was to determine whether selected aromatic plants would influence …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Oldřiška Sotolářová, Ph.D.
  • Oponent: Michal Kumšta, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta