Použití aromatických rostlin při výrobě vína – Kristýna Madarászová
Kristýna Madarászová
Bakalářská práce
Použití aromatických rostlin při výrobě vína
The use of Aromatic Plants in Wine Production
Anotace:
Použití léčivých, aromatických a kořeninových rostlin je známé již dávno před naším letopočtem. Tyto rostliny ovlivňují nejen chutě, ale i aromatické vjemy jídel. Možnosti, jak získat významné užitečné látky z těchto rostlin, je celá řada, například macerace, vylouhování, pomocí nálevu, extrahováním a dalších. Cílem práce bylo zjistit, zda vybrané aromatické rostliny ovlivní celkový charakter vín s …víceAbstract:
The use of medicinal, aromatic and spice plants has been known since ancient time. These plants influence not only flavors but also the aromatic perceptions of foods. These are various methods to extract significant beneficial compounds from these plants, such as maceration, infusion, decoction, extraction and others. The aim of this study was to determine whether selected aromatic plants would influence …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Oldřiška Sotolářová, Ph.D.
- Oponent: Michal Kumšta, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Quality evaluation of cold-pressed hemp seed oil of industrial hemp varieties (Cannabis sativa L.)
Rebeka Hadlová -
Systémy senzorického hodnocení vín.
Andrea Kuchyňková -
Vliv stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné
Zdeněk Řihák -
Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti
Michaela Voborníková -
Kvalitativní a senzorické porovnání vín vyrobených v sudech s různým původem dřeva
Štěpán Tesařík -
Hodnocení autenticity vín s označením VOC Znojmo
Dagmar Tlapáková -
Výroba a hodnocení ovocných vín.
Monika Hrubá