Antibakteriální účinky izoflavonoidů isolovaných ze sójových fermentovaných produktů – Bc. Lucie Sochorová
Bc. Lucie Sochorová
Master's thesis
Antibakteriální účinky izoflavonoidů isolovaných ze sójových fermentovaných produktů
Antibacterial effect of isoflavonoids isolated from fermented soy products
Abstract:
Předložená diplomová práce se zabývá studiem antibakteriálních účinků sójových isoflavonoidů, které byly získány ze sójové fermentované pasty doenjang methanolovou extrakcí. Minimální koncentrace isoflavonoidů, které inhibovaly bakterie a zapříčinily tak 80 % úbytek růstu oproti kontrole, se označují jako minimální inhibiční koncentrace (MIC). Testováno bylo celkem 10 kmenů methicilin resistentní Staphylococcus …moreAbstract:
The thesis presented deals with the study of antibacterial effects of soy isoflavonoids, which were obtained from soy fermented paste doenjang by methanol extraction. The minimum concentration of isoflavonoids, that inhibit bacteria and cause an 80% growth loss compared to control, is referred to as the minimum inhibitory concentration (MIC). In total, 10 strains of methicillin-resistant Staphylococcus …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SOCHOROVÁ, Lucie. \textit{Antibakteriální účinky izoflavonoidů isolovaných ze sójových fermentovaných produktů}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/2hgtfy/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Vliv inhibice tvorby glykosfingolipidů na modely nádorových buněk tlustého střeva.
Tereza Šošolíková -
Vliv terapeutické inhibice BCR signalizace na genovou expresi u B buněčných malignit a vývoj nové cílené léčby
Veronika Šandová -
Vliv inhibice PORCN na chondrogenezi
Tereza Szotkowská -
Studium inhibice N-glykosylace u mnohočetného myelomu
Barbora Večeřová -
Inhibice fyziologických procesů polárních autotrofů stresovými faktory prostředí studovaná pomocí indukované fluorescence chlorofylu
Kateřina Trnková -
Potenciál inhibice proteinu Checkpoint kinase 1 u B-buněčných malignit
Miroslav Boudný -
Signalizace přes B buněčný receptor a její terapeutická inhibice u B buněčných malignit: mechanismy a vznik rezistence
Lenka Košťálová -
Studium synteticky letální kombinace DNA poškození a CHK1 inhibice v kontextu protinádorové terapie
Stanislav Drápela
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights