Ing. Dušan SAMEK

Doctoral thesis

Vliv způsobu kultivace a dezintegrace řasové biomasy na obsah a výtěžnost nutričních faktorů

Influence of Cultivation and Disintegration Methods of Algal Biomass on Contents and Yields of Nutritional Factors
Abstract:
Cílem disertační práce bylo sledovat vliv způsobu kultivace vybraných zelených sladkovodních mikrořas a sinice a také různého mechanismu dezintegrace řasové biomasy na obsah nutričních složek v jejich biomase. V práci byly použity zelené sladkovodní mikrořasy rodů Chlorella, Scenedesmus a sinice rodu Spirulina, která je označována jako modro-zelená mikrořasa, jež byly kultivovány při autotrofních i …more
Abstract:
The aim of this work was to investigate the influence of cultivation methods of green freshwater micro-algae and cyanobacterium and their dezintegration on contents of nutritional factors in their biomass. In the study, green freshwater micro-algae from genus Chlorella, Scenedesmus and cyanobacterium (blue-green micro-alga) Spirulina that were cultivated under autotrophic and heterotrophic regime were …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 9. 2013
Accessible from:: 1. 9. 2013

Thesis defence

  • Date of defence: 19. 9. 2013
  • Supervisor: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

SAMEK, Dušan. Vliv způsobu kultivace a dezintegrace řasové biomasy na obsah a výtěžnost nutričních faktorů. Zlín, 2013. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 1.9.2013

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 1. 9. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Doctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology