Vliv způsobu kultivace a dezintegrace řasové biomasy na obsah a výtěžnost nutričních faktorů – Ing. Dušan SAMEK
Ing. Dušan SAMEK
Doctoral thesis
Vliv způsobu kultivace a dezintegrace řasové biomasy na obsah a výtěžnost nutričních faktorů
Influence of Cultivation and Disintegration Methods of Algal Biomass on Contents and Yields of Nutritional Factors
Abstract:
Cílem disertační práce bylo sledovat vliv způsobu kultivace vybraných zelených sladkovodních mikrořas a sinice a také různého mechanismu dezintegrace řasové biomasy na obsah nutričních složek v jejich biomase. V práci byly použity zelené sladkovodní mikrořasy rodů Chlorella, Scenedesmus a sinice rodu Spirulina, která je označována jako modro-zelená mikrořasa, jež byly kultivovány při autotrofních i …moreAbstract:
The aim of this work was to investigate the influence of cultivation methods of green freshwater micro-algae and cyanobacterium and their dezintegration on contents of nutritional factors in their biomass. In the study, green freshwater micro-algae from genus Chlorella, Scenedesmus and cyanobacterium (blue-green micro-alga) Spirulina that were cultivated under autotrophic and heterotrophic regime were …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 9. 2013
Accessible from:: 1. 9. 2013
Thesis defence
- Date of defence: 19. 9. 2013
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SAMEK, Dušan. \textit{Vliv způsobu kultivace a dezintegrace řasové biomasy na obsah a výtěžnost nutričních faktorů}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2013. Available from: https://theses.cz/id/2i2uen/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
SAMEK, Dušan. Vliv způsobu kultivace a dezintegrace řasové biomasy na obsah a výtěžnost nutričních faktorů. Zlín, 2013. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 1.9.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 1. 9. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv kyseliny fytové na nutriční hodnotu potravin
Petra VOJTÍŠKOVÁ -
Heterologní exprese a purifikace evolučních variant Hli proteinů sinic
Markéta MILICHOVSKÁ -
Extrakce a frakcionace proteinů ze sinic
Josef POLEHŇA -
Funkce histidinové kinázy Hik33 v genové regulaci sinic
Markéta MILICHOVSKÁ