Vliv mezikulturních rozdílů na trh s alkoholem: Itálie, Německo, Polsko – Lucie Pergnerová
Lucie Pergnerová
Master's thesis
Vliv mezikulturních rozdílů na trh s alkoholem: Itálie, Německo, Polsko
The impact of cross-cultural differences on the alcohol market: Italy, Germany, Poland
Abstract:
Diplomová práce zkoumá vliv rozdílného sociokulturního pozadí na trh s alkoholickými nápoji v Itálii, Německu a Polsku v letech 2006 až 2022 a vysvětluje, jak se mezikulturní rozdíly v těchto zemích projevily ve vývoji jejich poptávky (spotřeba alkoholu, výdaje domácností na alkohol) a nabídky (množství vyrobeného alkoholu, počet a velikost výrobců alkoholu). Zkoumán je též vliv vládních a legislativních …moreAbstract:
The thesis researches the impact of different socio-cultural backgrounds on the alcoholic beverage market in Italy, Germany and Poland between years 2006 and 2022. It explores how cross-cultural differences in these countries have been reflected on their demand (alcohol consumption, household expenditure on alcohol) and supply (quantity of alcohol produced, number and size of alcohol producers). The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2024
Identifier:
https://vskp.vse.cz/eid/92335
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2024
- Supervisor: Lenka Fojtíková
- Reader: Jakub Jedlinský
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola ekonomická v Prazehttps://vskp.vse.cz/eid/92335
Vysoká škola ekonomická v Praze
Master programme:
Mezinárodní obchod
Theses on a related topic
-
Alkohol a alkoholismus na ZŠ
Bohdan Hladký -
Vliv Evropské unie na postavení sexuálních menšin. Případové studie Německa, Itálie, Polska a České republiky.
Marek MEISNER -
Víno, pivo a slovenská spoločnosť
Samuel Bartoš -
Podnikatelský záměr - návrh plastové termosky na víno a pivo
Martin Vejchoda -
Způsoby přípravy de-alkoholizovaných nápojů (pivo, víno)
Milan Bartoš -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij