Socioekonomické souvislosti stravování a jídla etnických menšin (případ Vietnamců v ČR) – Phuong Uyen Pham
Phuong Uyen Pham
Bachelor's thesis
Socioekonomické souvislosti stravování a jídla etnických menšin (případ Vietnamců v ČR)
Socioeconomic context of food of ethnic minorities (the case of Vietnamese minority in Czechia)
Abstract:
Bakalářská práce je věnována jídlu a jeho sociálnímu a kulturnímu kontextu. Práce je rozdělena na dvě části: literární rešerši a praktickou část. Ze začátku práce bude zaměřeno na vysvětlení pojmu jídlo a krátce se pojedná o kulturních aspektech stravování. Dále jsou stručně popsány tři nejvíce zastoupené etnické menšiny v České republice. Praktická část je zaměřena na přizpůsobení se vietnamské menšiny …moreAbstract:
The bachelor thesis is devoted to food and its social and culture context. This study is divided into two sections: literature review and practical part. The beginning of the text will be aimed to explanation of the term food and deals briefly with cultural aspects of eating. There are also briefly described the most popular ethnic minorities in the Czech Republic. The practical part is dealing with …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 3. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. PhDr. Michal Lošťák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PHAM, Phuong Uyen. \textit{Socioekonomické souvislosti stravování a jídla etnických menšin (případ Vietnamců v ČR)}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Economics and Management. 2016. Available from: https://theses.cz/id/2jgcx0/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Provozně ekonomická fakultaCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Economics and ManagementBachelor programme / field:
Economics and Management / Economics and Management
Theses on a related topic
-
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera -
Quantification of Food Loss and Food Waste in the Philippines
Anieluz Concepcion PASTOLERO -
Sustainable practices in vegan restaurants in Yogyakarta regarding food sourcing, food packaging and waste
Bianka ORENDÁŠOVÁ -
Food self-sufficiency relation to the level of countries food security
Pavel Samoilenko -
Influence of contaminants in food contact materials on sensory properties of food.
Dafni Gkizi -
Factors Influencing Food Choice Among Young Generation (comparison of Czechia and Russia in a case of food shopping)
Aleksei Rinchinov
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights